fitform-zetel-elevo-580-5De Fitform Zorgfauteuils zijn speciaal ontworpen voor iedereen die meer eisen stelt aan zitten. De fauteuils zijn uitermate geschikt als u veel zit, rugklachten heeft of moeilijk kunt opstaan. Ook als u een handicap heeft, is een Fitform zorgfauteuil een uitstekende keuze. Vanwege de individuele zitoplossingen die Fitform biedt, kunnen de fauteuils op uw persoonlijke omstandigheden worden aangepast.

Een Fitform Zorgfauteuil zorgt voor meer vrijheid en zelfstandigheid. Als u zit, neemt uw lichaam zijn meest natuurlijke vorm aan en wordt u maximaal ondersteund. U zit op een gezonde en ergonomische manier in uw fauteuil. Dit zorgt voor minder vermoeidheid en klachten.

De Fitform Zorgfauteuils beschikken altijd over een sta-opfunctie en zijn daarmee dus ook een zogenaamde sta-opstoel. Deze zorgt er voor dat u zelf makkelijk uit uw fauteuil kunt komen. U kunt (langer) zelfstandig blijven wonen en hoeft minder vaak een beroep te doen op familie of professionele hulpverleners.

De vijf basisvoorwaarden om optimaal te kunnen zitten zijn:

  • De juiste zithoogte
  • De juiste zithoek
  • De juiste zitdiepte
  • De juiste armleggerhoogte
  • De juiste lendenondersteuning

Gezond zitten

Uit onderzoek blijkt dat 80 tot 90% van de Belgen verkeerd zit. Wie achteroverhangt in een stoel of bank, ondersteunt de natuurlijke s-vorm van de wervelkolom niet optimaal. Daardoor wordt de rug langdurig plaatselijk belast. Deze verkeerde zithouding geeft uw spieren in eerste instantie rust. Maar na een tijdje kunt u behoorlijke klachten krijgen: rugklachten, zenuw- of aderafknellingen, weefselirritatie, stoornissen in de ingewanden, ademhalingsmoeilijkheden, moeite met opstaan, etcetera. Kortom, genoeg redenen om aandacht te schenken aan een gezonde zithouding.

Houding variëren

‘Verandering van houding zorgt voor een optimale voeding van de tussenwervelschijven. Het is belangrijk dat een ergonomisch verantwoord zitmeubel hiervoor de voorwaarden schept.

Een goede fauteuil is daarom belangrijk. Het voorkomt dat uw lichaam in een onnatuurlijke houding terechtkomt. Een goede zithouding verbetert het welzijn en de bewegingsvrijheid. Waardoor zelfstandig leven met minder klachten heel goed mogelijk is.

Fitform

Fitform fauteuils maken fauteuils voorzien van een elektrisch bedienbare opstaverstelling. Zodat u op een zeer eenvoudige manier vanuit uw fauteuil op kunt staan en ook weer kunt gaan zitten zonder dat u hulp nodig heeft van iemand anders. U wordt weer mobiel en voelt zich weer fit dankzij uw Fitform-fauteuil.

Fitform maakt al tientallen jaren speciale opsta-, revalidatie- en relaxfauteuils. Comfortabele en ergonomisch verantwoorde stoelen; voorzien van de modernste technieken voor kantel- en verstelmogelijkheden. Een Fitform fauteuil wordt altijd voor u op maat gemaakt. Met een speciale passtoel bepalen we de juiste zithoogte en -diepte, de juiste armleuninghoogte en de beste ondersteuning voor uw (onder)rug.

Kantelverstelling: buitengewoon comfortabel

Bij sommige stoelen kunnen de rugleuning en de zitting tegelijk naar achteren kantelen (de zithoek blijft gelijk!). De belasting op uw rug neemt drastisch af. Een buitengewoon comfortabel gevoel.

Minimale belasting met de ligpositie

Kantel de fauteuil volledig naar achteren, laat de rugleuning naar achteren komen en de voetenbank helemaal uitkomen. Een ideale positie, waarbij de druk op uw wervelkolom grotendeels wegvalt. De belasting op uw rug is minimaal. Buitengewoon gezond is de (gebogen) ligpositie waarbij de benen hoger dan het hart liggen. Deze houding ontspant de spieren en stimuleert de bloedcirculatie en de afvoer van vocht uit de onderbenen.

Ondersteuning van de benen

Benen komen optimaal tot rust op een voetenbankje. De benen houdt u altijd in gebogen houding om overstrekking van de knieën en druk op de onderrug te voorkomen.

De opstalift

De Opsta-lift tilt de gebruiker als het ware uit de stoel en vergemakkelijkt zo het opstaan.
De fauteuil wordt in zijn geheel opgetild en draait naar achteren weg. Zo kunnen de benen blijven staan en worden de knieën niet naar voren weggedrukt. Daardoor vermindert de kans om uit balans te raken en te vallen. Uiteenlopende opstaproblemen vereisen specifieke opstabewegingen, bijvoorbeeld meer of minder naar voren kantelen. Daarom is de opstalift flexibel in te stellen.

Contacteer ons