Zittingen

244_x_366_zitkussensAfhankelijk van uw wensen en/of uw zitproblematiek zijn er diverse mogelijkheden.

Uw zitspecialist kan u hier een specifiek advies over geven en tevens kunt u diverse mogelijkheden uitproberen.

De zittingen zijn onder te verdelen in een aantal categorieën:

Zachtere en hardere zittingen; er zijn diverse opgebouwde zittingen welke afhankelijk van uw gewicht en lichaamsbouw geadviseerd kunnen worden.

Antidecubitus zittingen; afhankelijk van uw gewicht en de specifieke situatie kan er worden gekozen voor traagschuim of Intelli-Gel. Met name Intelli-Gel bewijst keer op keer haar effectiviteit in de bestrijding van decubitus.

111_x_98_intelligelIntelli-Gel heeft een zachte elastische honingstructuur met unieke drukverdelende eigenschappen. Recent onderzoek aan The Rehabilitation Engineerng and Applied Research Lab (REAR) van de Universiteit in Georgia heeft aangetoond dat Intellig-Gel een significant goede drukverlaging realiseert. Gericht toepassingsonderzoek van Tissue Viability Consultancy Services Ltd in Engeland, heeft aangetoond dat de situatie van alle proefpersonen binnen 14 dagen duidelijk zichtbaar was verbeterd. Daarnaast konden de proefpersonen langer in een rechte, symetrische zithouding comfortabel blijven zitten.

Wanneer een zitkussen met Intelli-Gel wordt besteld, kan het beste worden gekozen voor een Uniform of een Sarkotex bekleding van het zitkussen. Omdat deze bekleding zeer goed rekbaar is, worden de beste drukverlagende resultaten geboekt. (Hiertoe wordt er ook geen afdeklaag tussen bekleding en Intelli-Gel gebruikt, waardoor het mogelijk is dat de honingraatstructuur zichtbaar is door de bekleding heen.)

Meer informatie over Intelli-Gel (ook verkrijgbaar als los kussen) vind u op de website www.wellco.nl.

Contacteer ons

« terug