RCPM zitsysteem

111_x_98_RCPM_logoAlle mensen met lage rugklachten, die meer dan 1 à 2 uur per dag in hun fauteuil zitten, hebben baat bij het RCPM zitsysteem.

Bij dit zitsysteem beweegt de zitting ter hoogte van de zitbeenknobbels, direct onder de wervelkolom, licht heen en weer. Deze beweging stimuleert de pompfunctie van de tussenwervelschijven in die mate dat de wervelkolom in lengte toeneemt. Zo wordt passief zitten vanzelf actief zitten en nemen rugklachten af.

De zitting van een Fitform-fauteuil met RCPM maakt drie tot vijf maal per minuut kleine draaibewegingen (0,8° naar rechts en naar links), terwijl de rugleuning stil staat. U hoeft hier zelf niets voor te doen. De bewegingen starten zodra u op de fauteuil gaat zitten. De rotatie onder het zitvlak wordt door een motortje tot stand gebracht en is voor de gebruiker niet zichtbaar en nauwelijks hoorbaar.

Het meest positieve resultaat wordt geboekt bij mensen met discus degeneratie, acute, chronische en/of aspecifieke lage rugklachten. Deze groep mensen heeft er doorgaans direct baat bij.

Het mechaniek is voorzien van een aan/uit schakelaar aan de achterzijde van het mechaniek. De fauteuil beweegt alleen als er iemand in de fauteuil plaatsneemt.

Bij rugklachten die worden veroorzaakt door bekkeninstabiliteit of door een gebroken wervel, is het RCPM zitsysteem niet aan te raden.

244_x_366_RCPM_tekening244_x_366_RCPM_techniek

Contacteer ons

« terug